söndag 24 maj 2009

Fiske utrustning till salu :/

De har inte gått direkt bra för mig i år med fisket. kan inte riktigt sätta fingret på vad de kan vara heller om de är för mycke andra tankar i huvet under själva fisket eller om jag helt enkelt inte ska få mer än de jag fått. Vecka 26 åker vi upp till Råndalen, ser fram emot de nya flytringsfisket som kommer bli där i år. De är nog nu man får reda på vilka bestar som finns i sjön av alla dess slag.

Ronnan drar in över ån...


Solen står i sitt lägsta läge för dagen, ronnan drar in över ån som flyter tyst o stilla. Göken som gjort ett bra jobb i lock rop under dagen har tystnat. Vi tar en sista kaffe kopp och inser att dagen är slut o vi får åka hem.

Kvällens o dagens första o enda


Runt 9 så bestämmer vi oss för att gå till en göl lite längre ner, men den visar sig vara helt dö. Vi fortsätter tillbaka uppåt där Johan står han rycker till i spöt o snabbt ut igen, en lång ramsa väl varda ord senare så hugger den om och efter en stund landar han en fin regnbåge på runt kilot.

Kvällen kommer...


Tomas ger sig aldrig, han trugar vidare i gölen vid presenningen o vi tittar på och dricker kaffe.

Andra bommen...


Andra bommen för min del var så att jag skulle kasta på ett vak och träffade lite snett, och när jag då skulle ta upp snabbt o lägga ut igen så försöker fisken ta flugan ända men då är den redan på väg upp. Så snabbt som fan ska jag lägga ut den igen o fastnar i en buske, i ren frustration så slår jag ner spöt i backen ett par gånger, slänger det bakom mig och går iväg för en kopp kaffe. När jag sen ska ta hand om det så har de blivit en 8´6" fot istället för 9" helvete va onödigt =/

Lunchen....


Efter lunchen skulle vi som sagt vila en timme eller två men de var ingen gjorde det alla ville fiska på och försöka få nån, fortsatte med små svarta flugor men inget hände kastade man på vak så stack de iväg eller vart helt lugnt. Väldigt selektiv fisk må jag säga.

Fläskfilé a lá Martin



Medans vi tillagade lunchen så provade vi sträckan runt den så kallade slogboden som var en presenning uppspännd mellan 5 träd, ocke skit alltså. Vi såg fisk som var upp o vakade och kastade på direkta vak men inget hände, satte på små svarta flugor och Paulsson fick hugg. Men även den slet sig, lite svårt med hullinglösa krokar men men.

Förväntansfullt fiskegäng...

Klockan var 4 när jag gick upp o satte på kaffebryggaren, trött som ... men kom igång ganska snabbt, hämtade upp folk i Danholn och sedan for vi mot Lumsheden där vi träffade resten av gänget. Upp fem kilometer rak in i skogen och hittade stället där vi skulle vara, tog varsin kopp kaffe och gjorde i ordning utrustningen. kl var nu kvart i 6. Gick efter en kanonfin å nedrströms o fiskade, inte mycket till liv i ytan så jag satte på en nymf och drog sakta under ytan. Höll på att veva in flugan för att byta ställe då en virvel kom efter men de vart bom fisken borta, fan då kanske de blir kul idag och att de är på gång tänkte jag o de andra. Två av oss gick lite före och när vi kommit ikapp så sitter den ena o dricker öl och vi brukar ha en med oss till första upptagna fisken men han hade fått en 2 hg gädda o den andre 3 mörtar =) Vi fortsatte sträckan ner lite bökigt men inga större problem o i slutet på sträckan så kliver den första riktiga fisken på men den går ner sig i bottnen och fastnar så de vart en bom. Snart lunch så vi gick upp till bilarna efter skogsbilvägen och började med maten.

fredag 22 maj 2009

Borrsjöån....

Imorrn går de av stapeln, är som ett litet barn som längtar efter Julafton. Har laddat upp med de mesta i flugsorter o givetvis gormé mat som vi ska njuta till lunch. Måste ju slå på stort om man ska till ett sånt ställe, en dag man sent kommer glömma skulle jag tro o hoppas på iaf. Skitfiske på mig o alla andra som ska med, fler bilder o dyligt kommer under morgondagen om täckning finns på Mobilen =)

tisdag 19 maj 2009

Artilleriet inför Lördagen


Beställde flugorna igår o fick de idag, kanon sida de där de höll vad de lovade var lite orolig ett tag kan jag säga. Nu blir de upp till bevis på lördag om man köpte rätt sorter men de tror jag nog. De ser riktigt bra ut en väldig kvalité på allihop så jag skulle bli förvånad om de inte skulle ge nått :)

Posted by ShoZu

söndag 17 maj 2009

Yeehoo där satt den :)


Årets första gädda på fluga :)

Posted by ShoZu

Jungfru tur på Grycken

Var ut på Jungfrutur med nya ringen och fiskekompisen Paulsson som var ut för första gången i sin nya ring, han vart helt slut i benen de var de värsta han gjort på länge o då har han tränat hockeylag i flera år :) De var segt fiske över lag men vi lyckades få varsin liten en så de var inte på förlust iaf. Kul att Paulsson blev frälst i de här fisket så de blir fler turer framöver :)

Posted by ShoZu

lördag 16 maj 2009

Äntligen :)


Nu har den blivit inhandlad, kommer bli en stor skillnad att fiska från den här jämfört med den gamla. En riktig royal modell flytringarnas cadillac, blir en tur till Siljan imorrn på jakt efter Gädda o Abborre o ev en efterbliven regnbåge...

Posted by ShoZu

fredag 8 maj 2009

Tidig morgon i Sättebotjärn


Lugnet före stormen :) snart kl 10 så går skottet av o vi får börja.

Posted by ShoZu

Första artelleriet klara :)


Första klara inför morgondagens premiär för regnbågs fiske :)

Posted by ShoZu

måndag 4 maj 2009

Braxen har redan börjat lekt...

Söndag eftermiddag vart de en tur till Backa för att prova en sista gång innan leken, väl där kokar de i vattnet o braxen hade börjat lekt. Skrämde ut ett par stycken ur vassen när jag gick förbi, men inte en enda gädda jag såg eller kände, konstigt konstigt. Får ta dem på samma ställe senare de väntar väl på maten som kommer när de lekt klart. Blir nog snart en tur till Siljan o Ickholms viken med den snart nyköpta ringen. Fast först blir de premiären i Sättebotjärn, hoppas på stort där ska till o binda några riktigt giftiga regnbågsflugor tills dess. Förra året blev de bara 3 på 1.5-2.5 kg men större finns de =) återstår att se.

fredag 1 maj 2009

Första Maj fiske i Tängerströmmen


En liten liten harr än så länge :(

Posted by ShoZu